ROUWBLOEMGEREGEL

“Daar moet je iets mee doen”.

Een zin die ik al vaak heb gehoord. Daarom naast rouwgeregel, het administratieve gedeelte, nu ook rouwbloemgeregel. Niet het standaard rouwbloemwerk maar bloemwerk wat we samen maken. Ik kreeg de zin te horen na het samen met een vriendin bloemwerk maken voor haar vader. Het was een mooi proces waarin herinneringen werden opgehaald, verdriet benoemd en tijd genomen werd om het goed te doen. Het mooi te maken. De slogan “mooi wat bloemen doen” omschreef precies zoals het was.

Het bloemwerk voor moeder, vader en zwager heb ik ook gemaakt. Niet omdat ik het toevallig kan maar omdat dat mijn manier is om mijn hart te laten spreken.

En zo ga ik het doen. Harten laten spreken. Ik ben bloemist van beroep en laat het bloemwerk door jou of jullie maken, ik kijk mee en geef tips. Het mooiste bloemwerk is dat wat met dikke vette liefde wordt gemaakt, recht vanuit het hart. We bespreken samen de keuze van de bloemen, ik regel de inkoop en ik kom bij jou om het te maken. De genoemde jullie kan iedereen zijn die je daar graag bij wilt hebben, misschien willen zij ook een bloemstuk maken. Dat heb ik na de levensverliezen van moeder, zwager en vader ook zo gedaan met kinderen en kleinkinderen en dat leverde prachtige bloemstukken op.

Het werkt helend, bloemwerk. Een paar uurtjes “praten en breien tegelijk” met een lach en een traan.